Kaç kişi olmuş?

30 Eylül 2011 Cuma

GÜNÜN TATLISI:Creme Brulee


    Creme Blulee:
       Okunuşu: Krem Brüle :))
                         Tanımı: Taze krema ve yumurta ile yapılan üstü ince bir kat karamel ile kaplı tatlı.
      Türkçesi:Yanık krema
                        Tarihçesi:Tarifine ilk olarak 1691'de ’Kraliyet ve Burjuvazi için   Yemek Pişirme’ adlı yemek kitabında rastlanıyor. Fransa ve İngiltere bu tatlıya eşit oranda sahip çıkıyormuş.
                        

Farklı tatlar denemek benim için en keyifli şeylerden biri. Geçen gün Tansaş'ta tanıştın bu şirin tatlıyla. Birkaç dakika sonraysa birlikte eve doğru yol almıştık bile :)

Yarın sınavım var, moral lazım,motivasyon lazım. Tabakları doldurmam lazım.


Buzdolabında beklettiğim Krem bruleenin en önemli aşaması,karamel! Büyük buluşma gerçekleşti. Fırında erime zamanı. Aman fazla bekletmeyin.


Sonuçta pişirmiyoruz. Sadece karemel eriyecek.


Ve yine önemli bir ayrıntı: Fırından aldıktan sonra soğutmayın. Hemen servis yapın.Yoksa karamel çıtırdamaz :)
NOT: Karemeli seviyorsanız mutlaka deneyin. Yapımı kolay, yemesi hoş, söylemesi ise çok güzel: Krem Brüleee,Krem Brüleee,Krem Brüleee... :D
Carte d'Or'a da teşekkürü bir borç bilrim.



Hiç yorum yok: