Kabak tatlısı için
Malzemeler:
Balkabağı,
1,5 su bardağı şeker toz şeker
Tane tarçın
Fındık ya da ceviz
Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyup dilimledim, derin bir tencereye koyup üzerine şekeri serptim Bir gece beklettim. Biraz tencere pişirdikten sonra fırın kabına aldım biraz da orada pişirdikten sonra fındıkla servis yaptım... Afiyet bal şeker olsun..
3 yorum:
Ellerine sağlık..Harika görünüyor..Hep cevizli denedim fındıkla sunulması bi fark yaratmış...Renk ve kıvamda hos gözüküyor...Eh geriye afiyet olsun canlar demek kaldı sanırım....AFİYET OLSUNNN....
Geniş, yayvan bir tencere kullanıyorum ben. Bir akşam bırakıyorum şekere, arasıra ters yüz ediyorum sulandıktan sonra. Ertesi akşam en kısık ateşte pişiriyorum. Başka su eklemiyorum, kendi suyuyla arasıra şerbetini üzerinde gezdirerek 40-50 dakika bekletiyorum. Daha kalın doğranmış olsa da fırına koymadan bile çok güzel pişiyor.
Not: Tahinle birlikte deneyin :)
Evet denedik tahinli ve enfes oldu :))
Yorum Gönder