Kaç kişi olmuş?

26 Aralık 2011 Pazartesi

MANTI MAKARNA ve YENi YILA DAiR

Veee muhteşem mantı makarnayla yine karşınızdayım dostlarım... Bu meşakkatli tarifi sizinle paylamaktan ayrıca gurur duyuyorum :) Şaka bir yana annem çok güzel yapar bu mantıyı... Yaparken biz kızlarını da etrafına toplar, hem bizim elimizin de tadı olsun hem de mutfak işlerine ufak ufak alışalım diye doldurma işini hepimizin üstlenmesini isterdi...  Ben de oğlumu çağırdım doldurmada yardımcı olsun diye ama oralı olmadı hiç. Olmadığı gibi kimsenin bu yemeği ona yediremeyceğini de ilave etti sözlerine.

Kolay gibi görünse de doldurmak -eğer ki yalnızsanız- zaman alıyor... Dana kıyma,ince rendelenmiş bir soğan,karabiber, yine ince kıyılmış maydanoz ve tuz yeterlidir.Bunları güzelce karıştırıp mantı makarnalarını doldurdum. Kaynayan suya mantıları ilave ettim. Biraz da tuz tabi. Onlar kaynayadursun yoğurduma  sarımsakları rendeledim,bir güzel karıştırdım. Mantı pişmeye yakınken salçalı sosumu da hazırlayıp, nane kavanozumu da yanıma koydum. Ben makarnayı biraz küçüğünden almışım. Siz tercihinize göre  alırken buna dikkat edin. Deliği küçük olanları ayırdım. İçsiz olarak makarna şeklinde oğluma ayrıyeten pişirdim.

Yeni yıl benim mutfağıma da girdi tabi... Ben kendimi bildim bileli yılbaşı bizde mütevazi bir havayla ama keyifle kutlanırdı... Menü belliydi.. Tavuk,pilav,arnavut ciğeri, kola,çerez,muz ve finalde yaşpasta tabi :D
Ankara,İstanbul... Çocukluğumun diğer adıdır bu şehirler... Ve yeni yıl o şehirlerde yani çocukluğumda başka kutlandı... TRT eşliğinde...   "Hadi kızım yeni yıla uyuyarak girme,yoksa tüm yıl uyursun, eline bir kitap al!" sözleri hala kulağımda :D

Mutfak panomuzu donattık biz şimdiden...


Ve tabletimde mutfağımda yemek yaparken, Christmas şarkılarıya...


Aaaa mantım da olmuş bu arada... Yooo bu yılbaşı yemeği değil... Hamur açma konusunda pek de iyi olmayan Feride'nin pratik mantı yorumu... Ama annecimin verdiği tadı verebildim mi bilemiyorum.... Buradan da biriciğime sevgilerin en büyüğü... Sizi çok seviyorum annem ve tüm ailem... Yeni yılda görüşmek üzere ;)